Η Βουλή επικύρωσε τη συνθήκη προσχώρησης της Κροατίας στην ΕΕ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Βουλή επικύρωσε τη συνθήκη προσχώρησης της Κροατίας στην ΕΕ

Η βουλγαρική Βουλή ομόφωνα επικύρωσε τη συνθήκη προσχώρησης της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στην ψηφοφορία που διεξήχθη παρουσία του προέδρου της Κροατικής Βουλής, Μπόρις Σπρεμ.

Υπέρ της επικύρωσης της συνθήκης προσχώρησης της Κροατίας στην ΕΕ τάχθηκαν 181 παρόντες βουλευτές.

«Η Βουλγαρία είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που εγκρίνουν τη συνθήκη προσχώρησης της Κροατίας στην ΕΕ. Δεν είναι μόνο τυπική πράξη της Βουλγαρικής Βουλής, με τον τρόπο αυτό η χώρα μας μία ακόμη φορά θα αποστείλει μήνυμα στήριξης της ένταξης ολόκληρης της περιοχής των Βαλκανίων στην ΕΕ» τόνισε η πρόεδρος του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου Τσέτσκα Τσάτσεβα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Σώματος.

«Σας καλώ να ψηφίσετε υπέρ της συνθήκης προσχώρησης. Η Κροατία πέρασε δύσκολη πορεία από την παράδοση του αιτήματος για ένταξη έως την υπογραφή της συνθήκης προσχώρησης» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Νικολάι Μλαντένοφ, συμπληρώνοντας ότι όλο αυτό το διάστημα κατέγραψε εντυπωσιακή πρόοδο και ότι η υλοποίηση του στόχου δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη στήριξη των πολιτών της Κροατίας.

«Καλώς ήρθατε στην ΕΕ, Κροάτες φίλοι» είπε ο Νικολάι Μλαντένοφ.

Ο πρόεδρος της Κροατικής Βουλής ευχαρίστησε τη Βουλγαρία για στήριξη που παράσχει στη χώρα του τα τελευταία 20 χρόνια.

«Ήσασταν μεταξύ των πρώτων που αναγνωρίσατε την ανεξαρτησία της Κροατίας και των υπόλοιπων δημοκρατιών της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ήσασταν μεταξύ των πρωτεργατών της Διαδικασίας Συνεργασίας στη νοτιανατολική Ευρώπη, μεταξύ των πρώτων κρατών που επικύρωσαν το Πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ για την ένταξη στην Κροατία και σήμερα είμαι ευτυχής, επειδή είστε η πρώτη χώρα στην οποία επικυρώθηκε η συνθήκη προσχώρησης της Κροατίας στην ΕΕ και ήμουν μάρτυρας στη διαδικασία» ανέφερε ο κ. Σπρεμ, απευθυνόμενος στα μέλη του βουλγαρικού Κοινοβουλίου.

Η βουλγαρική Βουλή είναι η τέταρτη χώρας - μέλους της ΕΕ που επικυρώνει τη συνθήκη προσχώρησης της Κροατίας στην ΕΕ, μετά τη Βουλή της Σλοβακίας την 1η Φεβρουαρίου, την Ουγγρική Βουλή στις 13 Φεβρουαρίου και την Κάτω Βουλή του Ιταλικού Κοινοβουλίου στις 15 Φεβρουαρίου.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ