Περιοδεία του αναπληρωτή ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπερνς στα δυτικά Βαλκάνια - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Περιοδεία του αναπληρωτή ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπερνς στα δυτικά Βαλκάνια

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπερνς πραγματοποιεί περιοδεία στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, όπου θα επαναλάβει τη στήριξη της Ουάσινγκτον στην πορεία ένταξης των κρατών της περιοχής στις ευρωατλαντικές δομές.

Στη διάρκεια της πενθήμερης περιοδείας του στα δυτικά Βαλκάνια, που άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 20 Φεβρουαρίου, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επισκέπτεται τη Σερβία και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία και το Κόσοβο.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Αμερικανού αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών με ανώτατους αξιωματούχους θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα.

Ο Ουίλιαμ Μπερνς θα ενθαρρύνει τους ηγέτες της περιοχής να εδραιώσουν ακόμη στενότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής και θα τονίσει ότι είναι ανάγκη να δοθεί προσοχή στα σημαντικότερα προβλήματα, όπως το κράτος δικαίου και η οικονομική ανάπτυξη.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ