Η Tepco με επίσημη έκθεσή της επιβεβαιώνει την βλάβη του θερμομέτρου στον αντιδραστήρα Νο2 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Tepco με επίσημη έκθεσή της επιβεβαιώνει την βλάβη του θερμομέτρου στον αντιδραστήρα Νο2

Η ιαπωνική εταιρία Tokyo Electric Power (Tepco) παρέδωσε έκθεση στις αρχές της χώρας στην οποία επισημαίνει ότι δεν έχει αυξηθεί η θερμοκρασία στον αντιδραστήρα Νο 2 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα και πως τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ήταν λανθασμένα εξαιτίας βλάβης ενός θερμομέτρου.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έδειξε το συγκεκριμένο θερμόμετρο, σημειώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου ανησυχητική αύξηση της θερμοκρασίας--πάνω από 70 βαθμούς Κελσίου--με αποτέλεσμα η Tepco να αυξήσει την ποσότητα νερού που εκτοξεύεται στον αντιδραστήρα.

Η θερμοκρασία ανέβηκε περισσότερο στις 11 Φεβρουαρίου, και η Tepco αύξησε ακόμα περισσότερο την ποσότητα του νερού και του διαλύματος βορικού οξέος που εκτοξεύονται στον αντιδραστήρα για να τον ψύχουν.

Η εταιρία άρχισε να αμφισβητεί τις ενδείξεις του θερμομέτρου, όταν άλλα εργαλεία μέτρησης της θερμοκρασίας του αντιδραστήρα παρέμεναν σταθερά στους 35 βαθμούς Κελσίου, ένδειξη ότι η διαδικασία ψυχρού τερματισμού δεν έχει διακοπεί.

«Κρίνουμε πως το θερμόμετρο έχει υποστεί βλάβη και το αποσύραμε από το σύστημα ελέγχου του αντιδραστήρα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Tepco, η οποία στην 50σέλιδη έκθεσή της προς τις αρχές περιλαμβάνει με κάθε λεπτομέρεια όλα τα μέτρα που έλαβε και τα τεστ που πραγματοποίησε.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ