Σε πτώση ευρωπαϊκά χρηματιστήρια & ευρώ λόγω καθυστέρησης έγκρισης του νέου δανείου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Σε πτώση ευρωπαϊκά χρηματιστήρια & ευρώ λόγω καθυστέρησης έγκρισης του νέου δανείου

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ καταγράφουν απώλειες, καθώς το κλίμα για τους επενδυτές έχει επηρεασθεί αρνητικά από την καθυστέρηση στην έγκριση του δεύτερου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα και την προειδοποίηση του οίκου Moody's για πιθανή υποβάθμιση του αξιόχρεου 114 ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών FTSEurofirst 300 σημειώνει απώλειες 0,57%, ενώ στην αρχή της συνεδρίασης οι απώλειες πλησίαζαν το 1%.

«Είναι κυρίως λόγω του ελληνικού ζητήματος», δήλωσε αναλυτής γαλλικής χρηματοπιστωτικής εταιρίας.

Η ισοτιμία του ευρώ κινείται κοντά στο επίπεδο των 1,30 ευρώ που είναι χαμηλό τριών εβδομάδων και έφθασε στη διάρκεια της συνεδρίασης έως και τα 1,2984 δολάρια.

Η καθυστέρηση του Eurogroup να εγκρίνει το δάνειο στην Ελλάδα έχει προκαλέσει και νέες πιέσεις στις αποδόσεις των ομολόγων των χωρών της Ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times.

Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 12 μονάδες βάσης στο 5,86%, το υψηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων. Η πίεση αυτή, ωστόσο, περιορίστηκε κάπως από την υγιή ζήτηση που υπήρξε στην έκδοση ισπανικών ομολόγων αξίας 4,1 δισ. ευρώ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ