Στέλεχος της Μέρκελ αμύνεται της καθυστέρησης της έγκρισης του πακέτου στήριξης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στέλεχος της Μέρκελ αμύνεται της καθυστέρησης της έγκρισης του πακέτου στήριξης

Ένα από τα κοινοβουλευτικά στελέχη της καγκελαρίου Άνκελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε σήμερα της καθυστέρησης του επόμενου πακέτου στήριξης της Ελλάδας λέγοντας στο δημόσιο ραδιόφωνο, πως η Ελλάδα δεν έχει κάνει ακόμη αρκετά.

«Δεν έχουμε λάβει αρκετά ευρεία υποστήριξη από Ελληνες πολιτικούς για το νέο διαρθρωτικό πρόγραμμα. Δεν υπάρχουν όλες οι εγκρίσεις ή τουλάχιστον από έναν από τους ηγέτες των κύριων κομμάτων», δήλωσε ο Μίχαελ Μάιστερ, ο οποίος είναι υπαρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών.

«Βρισκόμαστε υπό σημαντική πίεση χρόνου για να πάρουμε γρήγορα αποφάσεις οι οποίες μας δημιουργούν υποχρεώσεις ως κράτη πιστωτές, ως κράτη εγγυητές, με χρονική διάρκεια 30 ετών», πρόσθεσε στη συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοσταθμό Deutschlandfunk.

Ο Γιεργκ Κρέμερ, επικεφαλής των οικονομολόγων της Commerzbank της Γερμανίας, εξέφρασε αμφιβολίες σε άλλη ραδιοφωνική συνέντευξη αν μια μεγάλη παραγραφή του ελληνικού κρατικού χρέους θα επαναφέρει την Αθήνα στην οδό της ανάπτυξης.

«Το ερώτημα είναι φυσικά αν το χρέος θα μειωθεί αρκετά σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα που έχει η Ελλάδα. Έχω τις αμφιβολίες μου γι' αυτό», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Deutschlandradio Kultur.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ