Κυρώσεις σε Γάλλο βουλευτή που αρνείται τη δίωξη των ομοφυλοφίλων από τους ναζί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρές κυρώσεις αναμένεται να επιβληθούν σε γάλλο βουλευτή, που ανήκει στο κυβερνών κόμμα UMP του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος αρνήθηκε ότι οι γάλλοι ομοφυλόφιλοι διώχθηκαν από τους ναζί στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το UMP.

Ο Κριστιάν Βανέστ κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμά του να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και να διαγραφεί από το κόμμα, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του UMP Ζαν-Φρανσουά Κοπέ.

«Η πολιτική ομάδα στο σύνολό της καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις απαράδεκτες, βαθιά σοκαριστικές και ρατσιστικές δηλώσεις», επεσήμανε. Οι κυρώσεις σε βάρος του Βανέστ αναμένεται να επικυρωθούν στη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης της πολιτικής ομάδας του UMP, πρόσθεσε ο Κοπέ.

Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο www.libertepolitique.com με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου ο Βανέστ φαίνεται να δηλώνει: «υπάρχει ένας διάσημος μύθος για την μεταφορά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των ομοφυλοφίλων».

«Προφανώς ο Χίμλερ είχε προσωπικά προβλήματα με τους ομοφυλόφιλους. Στη Γερμανία διώχθηκαν και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης περίπου 30.000 άνθρωποι, όμως αυτό δεν συνέβη αλλού», σημείωσε ο Βανέστ. «Δεν διώχθηκαν οι ομοφυλόφιλοι στη Γαλλία», πρόσθεσε.

Ο Βανέστ έχει προκαλέσει και στο παρελθόν με τις δηλώσεις του. Το 2010 είχε ισχυριστεί ότι η ομοφυλοφιλία συνδέεται με την παιδεραστία.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ