Σημαντικά αυξήθηκε κατά το 2011 το ΑΕΠ Γαλλίας και Γερμανίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σημαντικά αυξήθηκε κατά το 2011 το ΑΕΠ Γαλλίας και Γερμανίας

Κατά 3% αυξήθηκε πέρυσι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Γερμανίας, με μόνη την εξαίρεση του τετάρτου τριμήνου οπότε υποχώρησε κατά 0,2% έναντι του τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής (Destatis).

Σύμφωνα με το Destatis, μολονότι το ΑΕΠ υποχώρησε κατά το τέταρτο τρίμηνο έναντι του τρίτου, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2010 παρουσίασε άνοδο 1,5%. Στη διάρκεια του 2010 η Γερμανία κατέγραψε άνοδο ΑΕΠ κατά 3,7%.

Στο μεταξύ, αύξηση ΑΕΠ κατά 1,7% σημείωσε η Γαλλία συνολικά για το 2011, αλλά μόνον 0,2% για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών (INSEE).

Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο η κατανάλωση των νοικοκυριών παρουσίασε σχετική επιβράδυνση στο τέλος του έτους ενώ οι επενδύσεις εκ μέρους των επιχειρήσεων επιταχύνθηκαν.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ