Ο στρατός στο Μαλί επιβεβαίωσε τις «συνοπτικές εκτελέσεις» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο στρατός στο Μαλί επιβεβαίωσε τις «συνοπτικές εκτελέσεις»

Ο στρατός του Μαλί επιβεβαίωσε σήμερα ότι διαπράχθηκαν «εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες» στρατιωτών και αμάχων κατά τη διάρκεια επίθεσης ανταρτών τουαρέγκ στις 24 Ιανουαρίου στην πόλη Αγκουελχόκ.

«Υπήρξαν όντως εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες εκείνη την ημέρα, σε κάποιους έκοψαν το λαιμό, άλλοι απλώς δέχθηκαν μία σφαίρα στο κεφάλι», δήλωσε ο συνταγματάρχης Ιντρίσα Τραορέ, επικεφαλής της διεύθυνσης πληροφοριών και δημόσιων σχέσεων του στρατού του Μαλί.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, υπήρχαν «άμαχοι» μεταξύ των θυμάτων των εκτελέσεων, οι οποίες μπορεί να διαπράχθηκαν από «τους ανθρώπους» της αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Συνεργασίας Ανρί ντε Ρενκούρ είχε ανακοινώσει ότι ομαδικές εκτελέσεις, πιθανότατα «εκατό» ανθρώπων, πραγματοποιήθηκαν στην Αγκουελχόκ.

«Σημειώθηκαν απαράδεκτες βιαιότητες. Ομαδικές εκτελέσεις στρατιωτών και όχι μόνο-υπάρχουν πληροφορίες για εκατό, οι οποίοι συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν εν ψυχρώ», τόνισε ο Ανρί ντε Ρενκούρ αναφερόμενος σε μια «μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε και η οποία μοιάζει με αυτήν που χρησιμοποιεί η Αλ-Κάιντα».

Ωστόσο, ο συνταγματάρχης Τραορέ δεν μπόρεσε να δώσει τον «ακριβή αριθμό» των θυμάτων, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 60 ανθρώπους.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ