Επιδιώκουν να καταστεί η Σαλαμίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2020 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Επιδιώκουν να καταστεί η Σαλαμίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2020

Πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Κορίνθου, η δεύτερη συνεδρίαση των δήμων που απαρτίζουν το «Δίκτυο των πόλεων των Σαλαμινομάχων», όπου μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και ο δήμος Κορινθίων.

Σκοπός της δημιουργίας «Δικτύου πόλεων Σαλαμινομάχων» είναι η συμβολή στην ευρύτερη ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της ναυμαχίας της Σαλαμίνας και η διεύρυνση των ιστορικών δεσμών των πόλεων, των οποίων οι δήμοι συμμετέχουν, με παράλληλη ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς.

Στη συνάντηση, ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες του «Δικτύου» και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες που στοχεύουν στη διεκδίκηση, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες, να αναδειχθεί η Σαλαμίνα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2020, καθώς και της διεκδίκησης από το «Δίκτυο» των ανάλογων ευρωπαϊκών πόρων για τον πολιτισμό.

Η επιδίωξη του «Δικτύου» είναι να γνωστοποιήσει εκτενέστερα τις προσπάθειές του τόσο στη Βουλή των Ελλήνων όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο, ούτως ώστε, να γίνουν αρωγοί της προσπάθειας που καταβάλλεται και που θα έχει ως απώτερο στόχο, το τουριστικό, πολιτιστικό και οικονομικό όφελος για τον τόπο, δίνοντας κυρίως έμφαση σε πόλεις ή σημεία που να σχετίζονται με την ναυμαχία της Σαλαμίνας.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ