Σε αποφασιστική στιγμή η κρίση χρέους στην Ευρώπη, διαμηνύει η κινεζική κυβέρνηση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σε αποφασιστική στιγμή η κρίση χρέους στην Ευρώπη, διαμηνύει η κινεζική κυβέρνηση

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως η κρίση χρέους στην Ευρώπη βρίσκεται σε μια «αποφασιστική στιγμή».

«Η Κίνα ανησυχεί» για την κρίση αυτή. «Το θέμα του χρέους βρίσκεται σε μια αποφασιστική στιγμή», τόνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιου Ουεϊμίν.

Η Κίνα δεν έχει την πρόθεση να «αγοράσει την Ευρώπη», γράφει σήμερα η Λαϊκή Ημερησία, όργανο του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μια ημέρα πριν από τη σύνοδο Κίνας-Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πεκίνο.

«Η Κίνα, όχι μόνο δεν έχει την όρεξη και τη δυνατότητα να αγοράσει ή να ελέγξει την Ευρώπη, όπως έχουμε ήδη πει, αλλά επιπλέον τάσσεται υπέρ του ευρώ και της Ευρωπαϊκή Ένωση από το Α ως το Ω», επισημαίνει η εφημερίδα.

Η Κίνα δεν έχει την πρόθεση ούτε τη δυνατότητα να αγοράσει την Ευρώπη, είχε δηλώσει στις αρχές Φεβρουαρίου ο κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο, στη διάρκεια οικονομικού φόρουμ στην Καντόνα, στο οποίο συμμετείχε και η γερμανίδα καγκελάριος Άνκελα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη αυτήν την εβδομάδα στην Κίνα.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ