Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ στην Κύπρο, Αναστασιάδης, ανήγγειλε την υποψηφιότητά του - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ στην Κύπρο, Αναστασιάδης, ανήγγειλε την υποψηφιότητά του

Σε προεκλογική τροχιά εισέρχεται η Κύπρος ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2013, καθώς σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξάγγειλε ότι θα είναι υποψήφιος.

Μιλώντας από το βήμα του 14ου Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο τον επανεξέλεξε, χωρίς ανθυποψήφιο, πρόεδρο ο Αναστασιάδης τόνισε:

«Τούτες τις κρίσιμες ώρες δηλώνω παρών, νιώθω έτοιμος να διεκδικήσω το αξίωμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Αναστασιάδης είπε πως ο νοιώθει ικανός να ηγηθεί της μεγάλης πορείας για μια Κύπρο απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής, μια πατρίδα που επανενωμένη θα εγγυάται τη δημιουργική και ειρηνική συμβίωση και προκοπή σε όλους τους νομίμους κατοίκους της.

«Σήμερα, ξεκινούμε ένα νέο μεγάλο αγώνα. Επιλέγουμε να ανοίξουμε μέτωπο με την συντήρηση και την οπισθοδρόμηση», δήλωσε και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι σε συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις να εργαστεί σκληρά για ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό του κράτους.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως θα επιζητήσει «μέσω της ζύμωσης των ιδεών και των προτάσεων, τις αναγκαίες εκείνες συγκλίσεις σε όλα τα φλέγοντα και μεγάλα εθνικά ζητήματα, για να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα δώσει όραμα».

Όπως είπε ο Αναστασιάδης, «τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Χριστόφια απέδειξαν ότι το ΑΚΕΛ σίγουρα δεν μπορεί να αποβάλει τις συγκεντρωτικές καταβολές του, ούτε και να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο κόμμα μιας ευρωπαϊκής χώρας».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Αναστασιάδης είπε πως «οι εξελίξεις των επόμενων λίγων μηνών θα είναι πραγματικά καθοριστικές για το μέλλον του τόπου μας».

Ο Αναστασιάδης παρέθεσε τις βασικές παραμέτρους που πρέπει να αποτελούν τις κατευθυντήριες γραμμές στη διαχείριση του Κυπριακού, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι:

-Η ανάγκη για εθνική συνεννόηση και συλλογική διαχείριση του εθνικού προβλήματος και για αποκατάσταση του κύρους του Εθνικού Συμβουλίου, που με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων θα ετοιμάσει ένα συνολικό πλαίσιο προτάσεων για λύση του Κυπριακού.

-Η ένταξης της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, «μη αποκλειόμενης της ένταξης της Κύπρου και στο ΝΑΤΟ, αν σε αυτό συναινεί η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων».

-Ο διορισμός διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής , ο οποίος θα είναι άλλος από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα πλαισιώνεται από ισχυρή ομάδα εμπειρογνωμόνων. Σχετικά διευκρίνισε ότι τον διαπραγματευτή θα διορίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από συνεννόηση και διαβούλευση με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Για την οικονομική κρίση, ο Αναστασιάδης είπε ότι τα προβλήματα «δεν οφείλονται μόνο στην διεθνή οικονομική κρίση, αλλά δυστυχώς κατά κύριο λόγο σχετίζονται με την απαράδεκτη αστοχία και ατολμία της κυβερνητικής πολιτικής».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ