Υπό κατάληψη η Χομς. Συμφωνία για επιστροφή Αραβικού Συνδέσμου από ΗΠΑ & Ιταλία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υπό κατάληψη η Χομς. Συμφωνία για επιστροφή Αραβικού Συνδέσμου από ΗΠΑ & Ιταλία

Συριακά άρματα μάχης κατέλαβαν σήμερα μια συνοικία της πόλης Χομς και οι στρατιώτες κάνουν έρευνες από σπίτι σε σπίτι, έγινε γνωστό από μέλη της αντιπολίτευσης.

«Τα άρματα μάχης μπήκαν στη συνοικία Ινσαάτ» πριν από την αυγή, δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τα στρατεύματα εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να βρίσκονται εκεί, κοντά στη συνοικία Μπάμπα Αμρ, την οποία τα στρατεύματα βομβαρδίζουν εντατικά από το περασμένο Σάββατο.

Στο μεταξύ, ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα «Λα Στάμπα», πως οι ΗΠΑ και η Ιταλία υποστηρίζουν τις προσπάθειες του Αραβικού Συνδέσμου και «την πρόθεσή του να στείλει μια νέα αποστολή παρατηρητών» στη Συρία.

«Συμμεριζόμαστε τη δουλειά του Αραβικού Συνδέσμου και την πρόθεσή του να στείλει μια νέα αποστολή παρατηρητών, πιο πολυάριθμη και πιο παρεμβατική, για να θέσει το συριακό καθεστώς προ των ευθυνών του», εξήγησε ο Τέρτσι έπειτα από μια συνάντηση που είχε στην Ουάσινγκτον με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με τον Τέρτσι, «αυτή η αποστολή θα μπορούσε να υποστηρίζεται από μια ομάδα Φίλων του συριακού λαού ή της δημοκρατίας, αποτελούμενη από τον Αραβικό Σύνδεσμο, το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η ιδέα είναι «να παρουσιαστεί ένα πιο ευρύ μέτωπο, ικανό να αλλάξει ριζικά τις πολιτικές ισορροπίες σεβόμενο τη δημοκρατική βούληση της χώρας», διευκρίνισε ακόμη ο Τέρτσι, πρώην πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ουάσινγκτον.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ