Σε «πορτοκαλί» συναγερμό λόγω ψύχους η Βουλγαρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό λόγω ψύχους η Βουλγαρία

Παραμένει σε ισχύ ο «πορτοκαλί συναγερμός» σε 17 περιφέρειες της Βουλγαρίας, καθώς το πολικό ψύχος δεν λέει να υποχωρήσει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Ινστιτούτου Μετεωρολογίας και Υδρολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών (BAS), ο «πορτοκαλί συναγερμός» παραμένει σε ισχύ στις περιφέρειες Βίντιν, Μοντάνα, Βράτσα, Πλέβεν, Λόβετς, Γκάμπροβο, Βέλικο Τίρνοβο, Ρούσε, Ταργκόβιστε, Ράζγκραντ, Σίλιστρα, Σούμεν, Σλίβεν, Στάρα Ζαγορά, Γιαμπόλ, Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) και Πάζαρτζικ.

Ο «πορτοκαλί συναγερμός» σημαίνει δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ενδεχόμενες ζημιές, τραυματισμούς κ.λπ.

Για τις υπόλοιπες αρχές της χώρας ισχύει ο μετριοπαθέστερος «κίτρινος συναγερμός», ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν οι επαρχίες Χάσκοβο, Κίρτζαλι και Βέλινγκραντ, όπου σημειώθηκαν οι φονικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών.

Ανοιχτές είναι οι συνοριακές διαβάσεις με τις γειτονικές χώρες, ενώ «παγωμένη» παραμένει η ναυσιπλοΐα στο Δούναβη.

Καθηλωμένα παραμένουν και τα φορτηγά άνω των 10 τόνων στις περιοχές Σίλιστρα και Χάσκοβο, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση όλων των οχημάτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ