Τραυματίστηκε σε μάχη, ηγετικό στέλεχος του Φωτεινού Μονοπατιού στο Περού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τραυματίστηκε σε μάχη, ηγετικό στέλεχος του Φωτεινού Μονοπατιού στο Περού

Ο πιο σημαντικός ηγέτης της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι τραυματίστηκε σε μάχη στην Κοιλάδα Ουαγιάγκα, είπε χθες ανώτερος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων του Περού, ενώ μια μη κυβερνητική οργάνωση ανέφερε ότι ήλθε σε επαφή μαζί του πρόσφατα.

Ο Αρτέμιο, όπως είναι το ψευδώνυμο του Φλορίνδο Ελεουτέριο Φλόρες, ηγείται του νέου αντάρτικου που ενεπλάκη στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών μετά τη σύλληψη και τη φυλάκιση στις αρχές της δεκαετίας του 1990 των ιδρυτών του μαοϊστικού ένοπλου κινήματος, το οποίο διεξήγαγε έναν ανελέητο πόλεμο με το κράτος στην διάρκεια του οποίου εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν περίπου 70.000 άνθρωποι.

Ο αξιωματικός, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του διότι δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει επίσημα, καθώς και το Instituto de Defensa Legal, μια μη κυβερνητική οργάνωση στελέχη της οποίας συναντήθηκαν με τον Αρτέμιο στη ζούγκλα τον Δεκέμβριο, ανέφεραν ότι η σοβαρότητα του τραυματισμού του δεν είναι γνωστή. Επίσημα, η κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει την μάχη που έγινε πριν από το ξημέρωμα χθες.

Η υπηρεσία δίωξης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στο Περού καταδιώκει τον Αρτέμιο επί χρόνια. Οι ΗΠΑ προσέφεραν πριν από δύο χρόνια αμοιβή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.

Το Περού έχει καταστεί η μεγαλύτερη παραγωγός κόκας - του φυτού τα φύλλα του οποίου αποτελούν τη βάση για την παρασκευή κοκαΐνης - παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος του Περού Ογιάντα Ουμάλα, ο οποίος συμμετείχε σε επιχειρήσεις εναντίον του Φωτεινού Μονοπατιού όταν ήταν αξιωματικός στο στρατό την δεκαετία του 1990, έχει δεσμευτεί να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις για να συντριβεί η οργάνωση και να συλληφθούν τα μέλη της, τα οποία η κυβέρνηση αποκαλεί «ναρκοτρομοκράτες».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ