Τα επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών ζητούν παράταση της περιόδου χάριτος των δανείων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Τα επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών ζητούν παράταση της περιόδου χάριτος των δανείων

Παράταση της περιόδου χάριτος για μία τετραετία των δανείων που έχουν λάβει πυρόπληκτοι επιχειρηματίες, χωρίς ταυτόχρονη παράταση του τελικού χρόνου εξόφλησης και οι δόσεις κεφαλαίου της τετραετίας αυτής, να μετατραπούν σε balοon payment, ζητούν από την κυβέρνηση οι πρόεδροι των επιμελητηρίων από πυρόπληκτες περιοχές (Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων αδυνατεί να καταβάλει ακόμη και τους τόκους.

Με τον τρόπο αυτό, προσωρινά τουλάχιστον, όπως εκτιμούν τα επιμελητήρια, «αναστέλλεται η διαφαινόμενη βέβαιη πορεία των δανείων προς τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών, στην πιστωτική απαξίωση (λόγω της αδυναμίας εξυπηρέτησής τους) με τελικό αποτέλεσμα αυτά να καταστούν ανεπίδεκτα είσπραξης. Κατά τον ίδιο χρόνο και τρόπο αναστέλλονται και οι καταπτώσεις των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ