«Ή τις αλυσίδες ή τα όπλα» είναι το δίλημμα για το λαό, λένε οι βουλευτές του ΚΚΕ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

«Ή τις αλυσίδες ή τα όπλα» είναι το δίλημμα για το λαό, λένε οι βουλευτές του ΚΚΕ

Το πραγματικό δίλημμα σήμερα για τον λαό είναι «ή τις αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα», αναφέρει δήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Εκτίμηση της ΚΟ του ΚΚΕ είναι ότι "με την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούν η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με την τρόϊκα και την πλουτοκρατία, μέσα από το νέο μνημόνιο, η ζωή θα γίνει κόλαση για την εργατική τάξη , τα λαϊκά στρώματα , τους νέους και τις νέες" και κατηγορεί την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν ότι λένε ψέματα ότι τα μέτρα αυτά τα επέβαλαν οι δανειστές.

Είναι τα μέτρα που, χρόνια τώρα, ζητούσε το μεγάλο κεφάλαιο, για να ενισχύσει την κερδοφορία του, τονίζει η ΚΟ του ΚΚΕ και σημειώνει ότι τα είχαν δρομολογήσει με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, τη Λευκή βίβλο, τη στρατηγική της Λισσαβώνας και τα είχαν στα προγράμματα τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Η ΚΟ του ΚΚΕ ζητά «να ξεσηκωθεί ο λαός και να δείξει τη δύναμη του», καθώς «δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονές , για αυταπάτες. Ο λαός πρέπει να τιμωρήσει, να απομονώσει και να τσακίσει πολιτικά, τα κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτό το έγκλημα».

Τέλος η ΚΟ του ΚΚΕ τονίζει ότι ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη και προσθέτει ότι «κανένας βουλευτής, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας, δεν έχει το δικαίωμα, δεν δικαιολογείται να ψηφίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων του λαού».

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ