Το Βερολίνο απέλασε 4 υπαλλήλους της πρεσβείας της Συρίας για κατασκοπεία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το Βερολίνο απέλασε 4 υπαλλήλους της πρεσβείας της Συρίας για κατασκοπεία

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση τεσσάρων εργαζομένων της πρεσβείας της Συρίας στο Βερολίνο σε σχέση με μια υπόθεση κατασκοπείας σύρων αντιπολιτευομένων.

Οι απελάσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν μετά τη σύλληψη, την Τρίτη, δύο πρακτόρων που είναι ύποπτοι ότι κατασκόπευαν μέλη της συριακής αντιπολίτευσης στη Γερμανία για λογαριασμό των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών.

«Μετά τη σύλληψη δύο προσώπων ύποπτων για κατασκοπεία υπέρ της Συρίας, αποφάσισα να απελαθούν τέσσερις εργαζόμενοι της πρεσβείας της Συρίας στο Βερολίνο», αναφέρει ο Γκίντο Βεστερβέλε στην ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο σύρος πρεσβευτής είχε ενημερωθεί ότι οι απελάσεις «θα γνωστοποιούνταν σήμερα», Πέμπτη.

Ο πρεσβευτής της Συρίας είχε κληθεί την Τρίτη στο υπουργείο Εξωτερικών. «Του διατυπώθηκε ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά η θέση της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει αποδεκτή ενδεχόμενη δράση εναντίον της συριακής αντιπολίτευσης», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών.

Η γερμανική δικαστική αστυνομία είχε συλλάβει τους δύο υπόπτους αφού ερεύνησε τις κατοικίες τους.

Οι δύο άνδρες, ένας Σύρος 34 ετών κι ένας Γερμανολιβανέζος 47 ετών, «είναι ύποπτοι ότι εργάζονταν για πολλά χρόνια για μια συριακή υπηρεσία πληροφοριών κατασκοπεύοντας σύρους αντιπολιτευόμενους στην ομοσπονδιακή Δημοκρατία», είχε εξηγήσει η εισαγγελία της Καρλσρούης που είναι αρμόδια για υποθέσεις κατασκοπείας και τρομοκρατίας.

Οι κατοικίες έξι άλλων προσώπων ύποπτων ότι συμμετείχαν στην παρακολούθηση των αντιπολιτευομένων ερευνήθηκαν επίσης, αλλά η αστυνομία δεν προχώρησε στη σύλληψή τους.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ