Έργα αστικής ανάπτυξης 158 εκ. ευρώ από τις Eurobank, Πειραιώς και Ευρωπαϊκή Επενδύσεων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Έργα αστικής ανάπτυξης 158 εκ. ευρώ από τις Eurobank, Πειραιώς και Ευρωπαϊκή Επενδύσεων

ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςΣυμφωνίες συνολικού ύψους 158 εκατ. ευρώ με την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, την EFG Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θ. Μωραΐτη.

Τα κεφάλαια θα επενδυθούν σε έργα αστικής ανάπτυξης σε διάφορες περιφέρειες της χώρας καθώς η ΕΤΕπ ενήργησε με την ιδιότητα του διαχειριστική του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Jessica Ελλάδας.

Ειδικότερα, η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος θα επενδύσει περίπου 50 εκατ. ευρώ σε έργα αστικής ανάπτυξης στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (10 εκατ. ευρώ), Βορείου Αιγαίου (10 εκατ. ευρώ), Δυτικής Μακεδονίας (15 εκατ. ευρώ) και Ηπείρου (15 εκατ. ευρώ).

Η EFG Eurobank Ergasias θα επενδύσει περίπου 68 εκατ. Ευρώ σε έργα αστικής ανάπτυξης στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (40 εκατ. ευρώ) και Πελοποννήσου (28 εκατ. ευρώ).

Η Τράπεζα Πειραιώς θα επενδύσει περίπου 40 εκατ. Ευρώ σε έργα αστικής ανάπτυξης στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας (20 εκατ. ευρώ) και Θεσσαλίας (20 εκατ. ευρώ).

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ κ. Πλούταρχος Σακελλάρης, «με τη σημερινή υπογραφή αρχίζουμε μια νέα κοινή δράση για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα αστικά κέντρα της χώρας, ιδιαίτερα τώρα που αυτά πλήττονται σημαντικά και ποικιλοτρόπως από την κρίση».

Από την πλευρά του ο Θάνος Μωραΐτης ανέφερε ότι μέσα στην επόμενη τετραετία τα Ταμεία Αστικής Ανάπτυξης θα επενδύσουν σε αυτές τις 8 Περιφέρειες το ποσό των 158 εκατ. Ευρώ σε έργα αστικής ανάπτυξης, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων των αστικών περιοχών της χώρας. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα δημιουργήσουν και πολύτιμες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα, που αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλους αυτή τη στιγμή.

Σημειώνεται ότι με τις σημερινές συμφωνίες για τη δημιουργία Ταμείων Αστικής Ανάπτυξης, καλύφθηκε πλήρως το συνολικό ποσό ύψους 258 εκατ. Ευρώ που έχει τοποθετηθεί στο Ταμείου Χαρτοφυλακίου Jessica, την ιδρυτική σύμβαση του οποίου υπέγραψε η ΕΤΕπ με την Ελληνική Κυβέρνηση το 2010.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2011 υπεγράφησαν συμβάσεις συνολικού ύψους 100 εκατ. Ευρώ μεταξύ της ΕΤΕπ με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για έργα βιώσιμης ανάπτυξης στην Κρήτη και με την Εθνική Τράπεζα για έργα στις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ