Ο Γουόρεν Μπάφετ στηρίζει τον Ομπάμα... στη φορολόγιση των πλουσίων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Γουόρεν Μπάφετ στηρίζει τον Ομπάμα... στη φορολόγιση των πλουσίων

Ο Γουόρεν Μπάφετ, δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος ο οποίος έδωσε την αφορμή για τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να επιβληθεί υψηλότερη φορολογία στους πλούσιους στις ΗΠΑ, συναντήθηκε με Δημοκρατικούς γερουσιαστές χθες για να συζητήσουν το θέμα, είπαν στελέχη του κόμματος.

Ο Γουόρεν Μπάφετ μίλησε σε ένα δείπνο με τα μέλη των Δημοκρατικών και συζήτησε μαζί τους σχετικά με την προσπάθεια να υπάρξει μεγαλύτερη φορολογική δικαιοσύνη, είπαν οι πηγές αυτές.

Διατύπωσε «πολύ πειστικά επιχειρήματα για την ανάγκη να καταστεί ο φορολογικός κώδικας όργανο για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης για τις οικογένειες της μεσαίας τάξης αντί να νοθεύεται ώστε να βοηθά τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι», είπε ένα στέλεχος των Δημοκρατικών.

Ο Μπάρακ Ομπάμα είχε συζητήσει νωρίτερα με Δημοκρατικούς γερουσιαστές.

Ο Γουόρεν Μπάφετ, επενδυτής και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, είχε δηλώσει ότι πολλοί εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι όπως ο ίδιος φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή από τον μέσο εργαζόμενο Αμερικανό.

Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει δηλώσει πως θέλει το Κογκρέσο να θεσπίσει ένα μέτρο που ονομάζει «Κανόνα Μπάφετ» και θα ορίζει ότι όποιος έχει έσοδα μεγαλύτερα του 1 εκ. δολαρίων θα πρέπει να φορολογείται με συντελεστή 30%.

Ο Ομπάμα άρχισε την εκστρατεία του για το φόρο αυτό --που πρότεινε σε χρονιά εκλογών-- καλώντας την γραμματέα του Γουόρεν Μπάφετ, η οποία φορολογείται με υψηλότερο συντελεστή από τον εργοδότη της, στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο την 24η Ιανουαρίου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ