Η Τουρκία δραστηριοποιείται για την οργάνωση διεθνούς διάσκεψης για τη συριακή κρίση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Τουρκία δραστηριοποιείται για την οργάνωση διεθνούς διάσκεψης για τη συριακή κρίση

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσει την κατάσταση στη Συρία σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εντός της ημέρας, ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η Τουρκία εργάζεται για να οργανώσει «το συντομότερο δυνατόν» μία διεθνή διάσκεψη για τη συριακή κρίση με τη συμμετοχή των περιφερειακών και διεθνών παραγόντων, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών. «Είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ένα διευρυμένο φόρουμ διεθνούς συνεννόησης με τις χώρες που ανησυχούν για την κατάσταση στη Συρία, γειτονική της Τουρκίας χώρα», πρόσθεσε.

Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι η Αγκυρα προετοιμάζει νέα πρωτοβουλία με τις χώρες που είναι αντίθετες με την κυβέρνηση της Δαμασκού και χαρακτήρισε «φιάσκο» το σινο-ρωσικό βέτο στο σχέδιο απόφασης για τη Συρία που παρουσιάσθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου διευκρίνισε ότι η Τουρκία δραστηριοποιείται ενεργητικά για την κατάρτιση ενός νέου οδικού χάρτη για τη Συρία.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναχωρεί σήμερα από την Αγκυρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα έχει συνομιλίες για τη συριακή κρίση.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ