Τουλάχιστον 110 νεκροί σε Γαλλία - Ρωσία λόγω του ψύχους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τουλάχιστον 110 νεκροί σε Γαλλία - Ρωσία λόγω του ψύχους

Τουλάχιστον 110 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ψύχους από την αρχή του έτους στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός των νεκρών το Φεβρουάριο ανήλθε σε 46.

«Μέχρι σήμερα 110 ενήλικες έχουν χάσει τη ζωή τους» από το ψύχος από την 1η Ιανουαρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κονσταντίν Πρόσιν, διευκρινίζοντας ότι στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται οι ανήλικοι, για τους οποίους δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία.

Το υπουργείο Υγείας δεν διευκρίνισε ωστόσο αν ο αριθμός των νεκρών φέτος είναι αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η θερμοκρασία είχε πέσει νωρίς σήμερα το πρωί στη Μόσχα στους -24 βαθμούς Κελσίου, ενώ κυμαινόταν στους -34 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Σιβηρία. Στην περιοχή του Κρασνοντάρ, στη νότια Ρωσία, τα σχολεία έκλεισαν λόγω του κρύου.

Εξάλλου περίπου 28.000 άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ, στη νότια Ρωσία, μετά τους σφοδρούς ανέμους που προκάλεσαν τον τραυματισμό περίπου 40 ανθρώπων, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

«Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα στις περιοχές της κεντρικής Ρωσίας και το κρύο θα επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», προέβλεψε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Την ίδια ώρα στη Γαλλία το ψύχος που επικρατεί εδώ και μία εβδομάδα προκάλεσε χθες το βράδυ ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, με συνέπεια να υπάρξουν διακοπές και χιλιάδες νοικοκυριά στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας να μην έχουν θέρμανση.

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα οι νεκροί από το κρύο ανέρχονται σε τουλάχιστον πέντε στη χώρα.

Στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, περισσότερα από 7.000 νοικοκυριά, περίπου είκοσι σχολεία, ένας οίκος ευγηρίας και ένα πανεπιστήμιο δεν είχαν θέρμανση. Για σήμερα έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση του δικτύου στην περιοχή.

Σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας προβλέπει ότι η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ -8 βαθμών Κελσίου στα πεδινά και -20 στα ορεινά και προειδοποιεί ότι πρέπει να υπάρχει «ιδιαίτερη επαγρύπνηση» έως τουλάχιστον αύριο το βράδυ.

Επίσης σε πολλές περιοχές της χώρας, υπήρξαν προβλήματα στις μεταφορές, καθώς ορισμένοι δρόμοι ήταν αδιάβατοι και σε ορισμένες αγροτικές ζώνες έκλεισαν τα σχολεία.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ