Καταδίκη δύο δημοσιογράφων στον Ισημερινό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Καταδίκη δύο δημοσιογράφων στον Ισημερινό

Δικαστήριο του Ισημερινού αποφάσισε σήμερα ότι δύο δημοσιογράφοι θα πρέπει να αποζημιώσουν τον πρόεδρο της χώρας, Ραφαέλ Κορέα, επειδή τον δυσφήμισαν με ένα βιβλίο στο οποίο έκαναν λόγο για τις συμβάσεις κρατικών προμηθειών που είχε εξασφαλίσει ο αδελφός του.

Οι Χουάν Κάρλος Καλδερόν και Κριστιάν Σουρίτα θα πρέπει να καταβάλουν ένα εκατομμύριο δολάρια ο καθένας, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο της επαρχίας Πιτσίντσα, όπως δήλωσε ο συνήγορός τους, Ραμίρο Αγκιλάρ.

Στο βιβλίο με τίτλο «Ο μεγάλος αδελφός» οι δύο δημοσιογράφοι άφηναν να εννοηθεί ότι ο επιχειρηματίας Φαμπρίσιο Κορέα, ο μεγαλύτερος αδελφός του προέδρου, εξασφάλισε κρατικά συμβόλαια ύψους 167 εκατομμυρίων δολαρίων χάρη στο συγγενικό δεσμό του με τον Ραφαέλ Κορέα. Ο τελευταίος διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό αυτό, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις διαπραγματεύσεις που έκανε ο Φαμπρίσιο και ότι το πληροφορήθηκε αφού είχαν υπογραφεί τα συμβόλαια. Κατέθεσε αγωγή σε βάρος των δημοσιογράφων ζητώντας αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με μερίδα του Τύπου την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει «διεφθαρμένη», γεγονός που επικρίνουν οι διεθνείς οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Τύπου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, τρία στελέχη και ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Ελ Ουνιβερσάλ καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο 40 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή κατηγόρησαν τον Κορέα για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Η ποινή επικυρώθηκε στο Εφετείο και πλέον η υπόθεση εξετάζεται από το ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ