Bild: Δικαιώθηκε για δημοσίευμα που αποκάλυπτε ότι ηθοποιός είχε συλληφθεί για κοκαΐνη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Bild: Δικαιώθηκε για δημοσίευμα που αποκάλυπτε ότι ηθοποιός είχε συλληφθεί για κοκαΐνη

Εκδικάζοντας την προσφυγή της εταιρίας που εκδίδει την Γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία είχε καταδικασθεί στην Γερμανία για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με το οποίο αποκάλυπτε ότι ένας πολύ γνωστός ηθοποιός είχε συλληφθεί στο Μόναχο για χρήση κοκαΐνης, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου έκρινε ότι σ' αυτή την περίπτωση υπήρξε παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και καταδίκασε την Γερμανία.

Με την απόφαση που έλαβε σήμερα σε δημόσια ακρόαση το Δικαστήριο υποχρεώνει την Γερμανία να καταβάλλει 17.734,28 ευρώ για ηθική βλάβη και να πληρώσει και 32.522,80 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δαπάνες.

Στο σκεπτικό του Δικαστηρίου, επικρίνονται τα Γερμανικά δικαστήρια, που καταδίκασαν την εφημερίδα για τα σχετικά δημοσιεύματα και τεκμηριώνεται ότι το κοινό είχε συμφέρον να μάθει σχετικά με το συγκεκριμένο κομμάτι της ιδιωτικής ζωής ενός πολύ γνωστού ηθοποιού που είχε παίξει μάλιστα και τον ρόλο του επιθεωρητή της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών στην Γερμανική τηλεόραση.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ