ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Συρίας ως τα τέλη του μήνα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Συρίας ως τα τέλη του μήνα

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εργάζονται στην κατεύθυνση της επιβολής ενός νέου γύρου κυρώσεων σε βάρος της Συρίας και εκφράζουν την ελπίδα ότι θα έχουν καταλήξει ως την 27η Φεβρουαρίου, είπαν διπλωμάτες σήμερα.

Στις κυρώσεις της ΕΕ θα συμπεριλαμβάνεται το πάγωμα των πόρων της συριακής κεντρικής τράπεζας και η απαγόρευση των περισσότερων συναλλαγών με αυτή, είπαν οι πηγές αυτές. Οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν ακόμη την απαγόρευση της εισαγωγής και της εξαγωγής από και προς τη Συρία φωσφορικών αλάτων, διαμαντιών, χρυσού και πολύτιμων μετάλλων.

«Ένας νέος γύρος οικονομικών κυρώσεων είναι στο τραπέζι», είπε ένας διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι έχουν την πλήρη υποστήριξη της Γαλλίας και της Γερμανίας.

«Οι κυρώσεις θα συμπεριλαμβάνουν το πάγωμα πόρων της συριακής κεντρικής τράπεζας και την απαγόρευση οποιασδήποτε συναλλαγής με αυτή η οποία δεν κρίνεται νόμιμη. . . Οι κυρώσεις θα προβλέπουν επίσης μια απαγόρευση στην εισαγωγή και την εξαγωγή φωσφορικών αλάτων, χρυσού, πολύτιμων μετάλλων και διαμαντιών».

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ εξετάζουν παράλληλα την απαγόρευση όλων των εμπορικών πτήσεων από και προς τη Συρία, αλλά το να επιτευχθεί συμφωνία σ' αυτό μοιάζει λιγότερο πιθανό, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές.

«Ένας ρεαλιστικός στόχος θα ήταν να συμφωνηθούν οι κυρώσεις ως την 27η Φεβρουαρίου, όταν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συναντηθούν στις Βρυξέλλες, αλλά θα μπορούσε επίσης να γίνει γρηγορότερα», είπε ένας από τους διπλωμάτες.

Η συζήτηση περί της επιβολής νέων κυρώσεων λαμβάνει χώρα ενώ οι συριακές δυνάμεις συνεχίζουν το βομβαρδισμό στη Χομς.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ