ΟΗΕ: ζητά από τον Αμπάς να μην παραμελήσει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΟΗΕ: ζητά από τον Αμπάς να μην παραμελήσει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ζήτησε από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής να «συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο με το Ισραήλ οι οποίες διεξάγονται υπό τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα», σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Μαχμούντ Αμπάς.

Οι Μπαν και Αμπάς συζήτησαν για τις διαπραγματεύσεις σε σχέση με τη συμφιλίωση μεταξύ των αντίπαλων παλαιστινιακών κινημάτων Φάταχ και Χαμάς, ανακοίνωσε αργά χθες ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα.

Ο εκπρόσωπος «υπογράμμισε ότι οι δύο δρόμοι -- της ενδοπαλαιστινιακής συμφιλίωσης και των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ δεν θα πρέπει να θεωρούνται αλληλοσυγκρουόμενοι και ο ένας να αποκλείει τον άλλο».

Ο Μπαν επανέλαβε ότι ο ΟΗΕ «υποστήριζε πάντα τη συμφιλίωση μεταξύ των Παλαιστινίων».

Χαμάς και Φάταχ συμφώνησαν χθες να ανατεθεί στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς η ηγεσία της μεταβατικής κυβέρνησης που θα συγκροτηθεί από ανεξάρτητες προσωπικότητες και θα αναλάβει να προετοιμάσει τη διεξαγωγή των εκλογών αίροντας ένα σημαντικό εμπόδιο στην εφαρμογή της συμφωνίας συμφιλίωσης που είχαν υπογράψει τον Απρίλιο του 2011.

Στο τέλος της πρόσφατης επίσκεψής του στην περιοχή ο Μπαν διαπίστωσε το πάγωμα της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων και υποσχέθηκε να συνεχίσει τις προσπάθειές του.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ