Γερμανία: Στέλεχος της RWE αμφισβητεί το «φαινόμενο του Θερμοκηπίου» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
GREEN 

Γερμανία: Στέλεχος της RWE αμφισβητεί το «φαινόμενο του Θερμοκηπίου»

Ένα στέλεχος του ενεργειακού τομέα της Γερμανίας, ο 62χρονος καθηγητής Χημείας Φριτς Φάρενχολτ, παρουσίασε σήμερα στο Βερολίνο ένα βιβλίο που συνυπογράφει με τον συνάδελφό του τού πετρελαϊκού τομέα, Σεμπάστιαν Λούνινγκ, στο οποίο προβάλει την άποψη ότι η καύση των ορυκτών καυσίμων δεν βλάπτει τελικά την υγεία, παρότι οι Γερμανοί αποδίδουν πάρα πολλά φαινόμενα και συμβάντα στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο Φάρενχολτ, που πολιτικά τοποθετείται στην αριστερά και φημίζεται για τις «απόψεις ενάντια στο ρεύμα», διευθύνει σήμερα το Τμήμα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον δεύτερο σε μέγεθος όμιλο κοινής ωφέλειας, τον RWE. Ο Λούνινγκ εργάζεται στο Τμήμα πετρελαίου του RWE.

Στο βιβλίο, που τιτλοφορείται :«Ο Ψυχρός Ήλιος : Γιατί δεν θα συμβεί κλιματική καταστροφή», τονίζεται ότι ο Ήλιος ψύχεται και έτσι το «φαινόμενο του Θερμοκηπίου», που «η σημασία του έχει υπερτονιστεί» όπως προστίθεται, «αντισταθμίζει» εύκολα το ότι ο Ήλιος ψύχεται.

Τονίζεται επίσης στο βιβλίο ότι οι Γερμανοί θα πρέπει, εφεξής, να έχουν φιλικότερη στάση για τα ορυκτά καύσιμα και πάντως να εγκαταλείψουν τον αρνητισμό που τούς διαπνέει σε ό,τι τα αφορά, έως τώρα.

Το βιβλίο των Φάρενχολτ-Λούνινγκ αναμένεται να προκαλέσει διαμαρτυρίες.

Σπανίζει η κριτική για την Επιστήμη που μελετά την κλιματολογική αλλαγή, ειδικά στη Γερμανία, όπου και η ηλιακή και η αιολική ενέργεια έχουν λάβει επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω μιας τιμαριθμικής προσαρμογής στα ενεργειακά τιμολόγια.

Η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ ζητεί, επίμονα, σε πολλά διεθνή φόρουμ, να αναληφθεί ταχέως δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο Γκέοργκ Φέλνερ, επιστήμονας στο Ίδρυμα του Πότσδαμ για τα Κλιματολογικά Αποτελέσματα (PIK), που επιδοτείται από το δημόσιο, ήδη αμφισβήτησε τον βασικό ισχυρισμό του βιβλίου ότι ο Ήλιος ψύχεται.

Αντιπαρέβαλε την άποψη ότι, σύμφωνα με επιστημονικό κοινό τόπο, οι διακυμάνσεις της ηλιακής θερμότητας επηρεάζουν τις θερμοκρασίες στον πλανήτη μας μόνον κατά 0,1 βαθμού Κελσίου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ