Κοέλιο: Το πρόγραμμα διάσωσης της Πορτογαλίας, «δεν θα αμφισβητηθεί» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κοέλιο: Το πρόγραμμα διάσωσης της Πορτογαλίας, «δεν θα αμφισβητηθεί»

Η εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης της Πορτογαλίας, η οποία λαμβάνει οικονομική βοήθεια, «δεν θα αμφισβητηθεί» όποια κι αν είναι η έκβαση των πολιτικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την ΕΕ και το ΔΝΤ, δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

«Η υλοποίηση του προγράμματός μας δεν αμφισβητείται, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πέδρου Πάσους Κοέλιου, ενώ συνεχίζονται οι δύσκολες διαπραγματεύσεις στην Αθήνα για να εξασφαλιστεί η έγκριση των κομμάτων στα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται από τους πιστωτές της χώρας για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών τον Μάρτιο.

«Εμείς δεν θα αφήσουμε να συμβεί στην Πορτογαλία αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα», είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης ο οποίος τόνισε τις «διαφορές» μεταξύ των δύο χωρών.

«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, η Πορτογαλία χρειάζεται να διορθώσει τις ανισορροπίες της», επέμεινε ο κ. Κοέλιο, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα βοήθειας που χορηγήθηκε στην Πορτογαλία «μπορεί να επιτευχθεί παρά τα σκληρά μέτρα».

Η κατάσταση στην Πορτογαλία «είναι πολύ πιο κοντά σε εκείνη της Ιρλανδίας, η οποία άρχισε το πρόγραμμά εδώ και περισσότερο χρόνο», υπογράμμισε.

«Οι δείκτες που έχουμε σχετικά με την εκτέλεση του προγράμματός μας είναι θετικοί και μας κάνουν να πιστέψουμε ότι θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας με επιτυχία», σημείωσε.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ