ΗΠΑ: Ελπίζει η Μόσχα να καταστήσει σαφές στον Άσαντ ότι είναι «απομονωμένος» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Ελπίζει η Μόσχα να καταστήσει σαφές στον Άσαντ ότι είναι «απομονωμένος»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν σήμερα την ελπίδα ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, που αναμένεται την Τρίτη στη Δαμασκό, θα κάνει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ «να καταλάβει καλά» πόσο είναι «απομονωμένο».

«Ελπίζουμε ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ θα αδράξει αυτή την ευκαιρία, για να κάνει το καθεστώς του Άσαντ να καταλάβει, πόσο είναι απομονωμένο», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νάλαντ.

Ομοίως, Βικτόρια Νάλαντ δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο Ρώσος υπουργός θα ενθαρρύνει τον «Άσαντ και τους συμμάχους του να εφαρμόσουν το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου, για να ξεκινήσουν τη μετάβαση και να εγκαταλείψουν την εξουσία».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, η χώρα του οποίου είναι παραδοσιακός σύμμαχος της Συρίας στη Μέση Ανατολή, θα έχει συνομιλίες με τον Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Δαμασκό την Τρίτη.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ