Η σύζυγος του Μπασάρ αλ Άσαντ, στο πλευρό του συζύγου της - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η σύζυγος του Μπασάρ αλ Άσαντ, στο πλευρό του συζύγου της

Η σύζυγος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, η Ασμα αλ Άσαντ, η οποία κατάγεται από την πόλη Χομς, εξέφρασε την υποστήριξή της προς τον σύζυγό της για πρώτη φορά από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος της Δαμασκού εδώ και ένδεκα μήνες, με μήνυμά της προς την βρετανική εφημερίδα The Times.

«Ο πρόεδρος είναι πρόεδρος της Συρίας, όχι ενός μέρους των Σύρων, και η πρώτη κυρία τον στηρίζει στον ρόλο αυτόν», δηλώνει η Ασμα αλ-Ασαντ με email που έστειλε το γραφείο της στην εφημερίδα.

Το μήνυμα αυτό είναι η πρώτη επικοινωνία της Άσμα αλ-Άσαντ με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

«Το εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμα ης πρώτης κυρίας είναι πάντα αφιερωμένο κυρίως στις φιλανθρωπικές οργανώσεις με τις οποίες ασχολείται εδώ και καιρό, στην αγροτική ανάπτυξη και στην υποστήριξη προς τον πρόεδρο», αναφέρεται στο μήνυμα.

«Αυτόν τον καιρό ασχολείται επίσης με την προώθηση του διαλόγου. Φροντίζει και παρηγορεί τις οικογένειες θύματα της βίας», σύμφωνα με το μήνυμα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα.

Οι δηλώσεις αυτές συμπίπτουν με την επίθεση του συριακού στρατού εναντίον των αντικαθεστωτικών, με επίκεντρο την πόλη Χομς, μία από τις εστίες του κινήματος κατά του καθεστώτος της Δαμασκού. Σύμφωνα με στοιχεία της συριακής αντιπολίτευσης, 79 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε ολόκληρη τη χώρα.

Αντίθετα με τον σύζυγό της που είναι αλαουίτης, η Άσμα αλ-Άσαντ, γεννημένη στη Βρετανία, είναι σουνίτισα και η οικογένειά της κατάγεται από τη Χομς.

Η χαρισματική πρώην σύμβουλος επενδύσεων, που έχει αποφοιτήσει από το King's College του Λονδίνου, είχε σχεδόν εξαφανισθεί από τη δημόσια ζωή μετά τη έναρξη της εξέγερσης, η άγρια καταστολή της οποίας έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων των 5.000 ανθρώπων στη χώρα της.

Εμφανίσθηκε τον περασμένο μήνα με τα παιδιά της στο πλευρό του συζύγου της κατά τη διάρκεια φιλοκαθεστωτικής διαδήλωσης στη Δαμασκό, χωρίς να πάρει τον λόγο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ