Αλβανία: Στα Τίρανα ο Γενικός Διευθυντής για θέματα διεύρυνσης της ΕΕ Στέφανο Σανίνο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αλβανία: Στα Τίρανα ο Γενικός Διευθυντής για θέματα διεύρυνσης της ΕΕ Στέφανο Σανίνο

Την εκπλήρωση των 12 κριτηρίων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Αλβανία ως προϋπόθεση για να της χορηγηθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας, ζήτησε σήμερα από τα Τίρανα ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης για τη Διεύρυνση της Ένωσης Στέφανο Σανίνο.

Ο Στέφανο Σανίνο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην αλβανική πρωτεύουσα, συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Αλβανίας, στην οποία μετέφερε το μήνυμα ότι «η ένταξη περνάει μέσα από το διάλογο, τη συναίνεση και τις μεταρρυθμίσεις».

«Εκτιμώ το διάλογο που έχει αρχίσει και επίσης τη συναίνεση για το διορισμό του Συνηγόρου του Πολίτη λίγες εβδομάδες πριν. Είμαστε ικανοποιημένοι επίσης για την έναρξη του διαλόγου για τις μεταρρυθμίσεις στο εκλογικό σύστημα» υπογράμμισε ο Στέφανο Σανίνο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Έντμοντ Χατζηνάστο.

Ο Στέφανο Σανίνο τόνισε ότι οι Βρυξέλλες αναμένουν να δουν μια ευρεία συναίνεση μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων ως προϋπόθεση για θετικά αποτελέσματα στο χώρο των μεταρρυθμίσεων.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα διαβεβαίωσε τον Στέφανο Σανίνο ότι οι 12 συστάσεις της ΕΕ αποτελούν προτεραιότητα στην ατζέντα της κυβέρνησής του ώστε η Αλβανία να πετύχει το στόχο της, που είναι να εξασφαλίσει, την προσεχή άνοιξη, το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ