Αυστραλία- πλημμύρες: Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν το εστίες τους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία- πλημμύρες: Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν το εστίες τους

Χιλιάδες Αυστραλοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες του σήμερα, καθώς οι μεγάλες πλημμύρες ήταν αιτία για την άνοδο της στάθμης των υδάτων σε επίπεδα ρεκόρ σε ορισμένες περιοχές, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, με τις αρχές να εκδίδουν προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο υπερχείλισης τουλάχιστον δέκα ποταμών στις πολιτείες Κουίνσλαντ και Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η βιομηχανία εξόρυξης άνθρακα στην Αυστραλία που είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στο Κουίνσλαντ και τη Νέα Νότια Ουαλία έχει επίσης πληγεί από την κακοκαιρία προκαλώντας ανησυχίες για επανάληψη των περσινών καταστροφικών πλημμύρων που ήταν αιτία οι τιμές του άνθρακα να εκτοξευτούν στα ύψη.

Ωστόσο οι σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν τις καλλιέργειες κυρίως του βαμβακιού, των ζαχαροτεύτλων, της σόγιας και του καλαμποκιού.

Η στάθμη των υδάτων συνέχισε να ανεβαίνει σήμερα στη βορειοανατολική Αυστραλία, η οποία επλήγη ήδη πριν από ένα χρόνο από πρωτοφανείς πλημμύρες από τις οποίες είχε αρχίσει να συνέρχεται. Στο νότο της πολιτείας Κουίνσλαντ, απειλείται ιδιαίτερα η μικρή αγροτική κοινότητα Σεντ Τζορτζ, 510 χλμ. δυτικά του Μπρισμπέιν. Η κωμόπολη έχει σχεδόν εκκενωθεί και οι αρχές ελέγχουν αν τα φράγματα αντέχουν ακόμη. Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναμένει η στάθμη των υδάτων να φθάσει τα 14 μέτρα ή και ψηλότερα.

Οι περισσότεροι από τους 3.800 κατοίκους της έσπευσαν χθες βράδυ στα κέντρα υποδοχής της γειτονικής πόλης Ντάρμπι και στο Μπρισμπέιν.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ