Επιστολή Γιαννάκη Ομήρου προς το Γενικό Γραμματέα το ΟΗΕ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Επιστολή Γιαννάκη Ομήρου προς το Γενικό Γραμματέα το ΟΗΕ

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, με επιστολή του προς τον γγ του ΟΗΕ, καταγγέλλει ότι δηλώσεις και ενέργειες του ειδικού συμβούλου του Αλεξάντερ Ντάουνερ εκφεύγουν σαφώς των όρων εντολής του.

Ο Γιαννάκης Ομήρου εκφράζει την ελπίδα πως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα επιληφθεί προσωπικά του σοβαρού αυτού, όπως το χαρακτηρίζει, θέματος.

Με την επιστολή του, ο Γιαννάκης Ομήρου διαβιβάζει στον γενικό γραμματέα το ομόφωνο ψήφισμα για τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, το οποίο υιοθέτησε η Κυπριακή Βουλή, την περασμένη Πέμπτη.

Ως γνωστόν, με το ψήφισμά της, η Κυπριακή Βουλή ζητά «να αποκατασταθεί η αντικειμενικότητα και η αξιοπιστία του θεσμού του ειδικού του συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, προς το συμφέρον των εμπλεκόμενων πλευρών και με στόχο την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ».

Ο Γιαννάκης Ομήρου σημειώνει, στην επιστολή του, το αδιάλειπτο ενδιαφέρον της Κυπριακής Βουλής για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και με γνώμονα τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ