Βρετανία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Χίθροου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βρετανία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Χίθροου

Στη Βρετανία η κυκλοφορία σχεδόν αποκαταστάθηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου, όπου το χιόνι ήταν αιτία να ακυρωθούν χθες σχεδόν οι μισές πτήσεις, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

«Το πρόγραμμα των πτήσεων εκτελείται κανονικά, με εξαίρεση λίγες ακυρώσεις πτήσεων που οφείλονται στα προβλήματα της Κυριακής», διευκρίνισε η εκπρόσωπος καλώντας τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές τους εταιρίες πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο.

Περίπου μισές από τις 1.300 πτήσεις από το Χίθροου, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης, ακυρώθηκαν χθες λόγω των έξι εκατοστών χιονιού που είχε σκεπάσει τις πίστες του αεροδρομίου τη νύχτα.

Οι ακυρώσεις έπληξαν χιλιάδες επιβάτες. Η διοίκηση του Χίθροου ανακοίνωσε ωστόσο ότι το «σχέδιο του αερολιμένα για τις χιονοπτώσεις λειτούργησε πολύ καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές».

Τα προβλήματα αυτά στην εναέρια κυκλοφορία προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στον Τύπο που σημείωνε ότι «και άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια που αντιμετωπίζουν συχνά αρκετά χειρότερες μετεωρολογικές συνθήκες, δεν λαμβάνουν τέτοιου είδους μέτρα».

Το Δεκέμβριο του 2010, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, το χιόνι ήταν αιτία να παραμείνουν για αρκετές ημέρες καθηλωμένα εκατοντάδες αεροσκάφη στο Χίθροου και χιλιάδες επιβάτες να εγκλωβιστούν στους τερματικούς του αεροδρομίου.

(ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ