Φινλανδία: Ο Σαούλι Νιινίστο κέρδισε τις προεδρικές εκλογές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Φινλανδία: Ο Σαούλι Νιινίστο κέρδισε τις προεδρικές εκλογές

Ο φιλο-ευρωπαίος πολιτικός Σαούλι Νιινίστο κέρδισε την προεδρία της Φινλανδίας, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του σημερινού δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, με καταμετρημένο το 49% των ψήφων, ο συντηρητικός πρώην υπουργός Οικονομικών Νιινίστο κέρδισε το αξίωμα, που σε μεγάλο βαθμό έχει συμβολική σημασία, αφού προηγείται με ποσοστό 65,5% έναντι 34,5% του Πέκα Χααβίστο του Κόμματος των Πρασίνων, του άλλου φιλο-ευρωπαίου υποψηφίου. Οι δυο τους είχαν νικήσει αντι-ευρωπαίους υποψηφίους στον πρώτο γύρο.

Ως πρόεδρος, ο Νιινίστο θα έχει περιορισμένη εκτελεστική εξουσία εκτός από τις στρατιωτικές και εξωτερικές υποθέσεις αλλά μπορεί να ασκεί επιρροή στην κοινή γνώμη. Ένας ευρωσκεπτικιστής υποψήφιος μπορεί να ασκούσε πίεση στην κυβέρνηση να ακολουθήσει σκληρότερη στάση έναντι των σχεδίων διάσωσης της ΕΕ των υπερχρεωμένων χωρών-μελών, σχολιάζει το πρακτορείο Ρόιτερς.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ