Ιράν: Απορρίπτει τις κατηγορίες του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Κλάπερ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράν: Απορρίπτει τις κατηγορίες του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Κλάπερ

Η διπλωματία του Ιράν απέρριψε χθες τις «αβάσιμες κατηγορίες» του διευθυντή των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερ, ο οποίος εκτίμησε --την Τρίτη-- ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είναι η μόνη χώρα η οποία θα μπορούσε να προβεί σε μια τρομοκρατική επίθεση στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Κλάπερ είχε υποστηρίξει, κάνοντας την πρώτη παρουσίαση των εκτιμήσεων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για τις «παγκόσμιες απειλές» μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν τον Μάιο του 2011, ότι η λεγόμενη κοινότητα των πληροφοριών «ανησυχεί για τις ιρανικές συνωμοσίες εναντίον των ΗΠΑ ή συμμαχικών συμφερόντων στο εξωτερικό».

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες και πιστεύουμε ότι ο κ. Κλάπερ πάσχει από παράνοια που έχει τις ρίζες της στις πεπαλαιωμένες ιδέες της εποχής του Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Ραμίν Μεχμανπαράστ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ