Το Βερολίνο καλεί τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει τη βία στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το Βερολίνο καλεί τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει τη βία στη Συρία

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε σήμερα όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε μία κοινή θέση ώστε να σταματήσουν «η βία και η καταστολή στη Συρία».

«Καλούμε όλες τις πλευρές και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να επωφεληθούν των ωρών πριν από τη συνέλευση και της ίδιας της συνέλευσης για να καταλήξουν σε μία κοινή απόφαση κατά των συγκρούσεων, της βίας και της καταστολής στη Συρία", δήλωσε ο Βεστερβέλε σε συνέντευξη Τύπου πριν από το άνοιγμα της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου.

«Πρέπει όλοι όσοι διστάζουν ακόμη να κατανοήσουν ότι αυτοί οι δισταγμοί δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτοί από όσους υφίστανται αυτή τη βία και την καταστολή», συνέχισε ο γερμανός υπουργός. Σύμφωνα με τον Βεστερβέλε "η διεθνής κοινότητα πρέπει να βρει κοινή γλώσσα".

«Αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε στη Νέα Υόρκη και ελπίζουμε ότι η Διάσκεψη για την Ασφάλεια θα πιέσει τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει ότι αυτό το καθεστώς δεν μπορεί να συνεχίσει την καταστολή και ότι ο (σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ) Άσαντ πρέπει να επιτρέψει μία ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας», υπογράμμισε ο Βεστερβέλε.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι οποίες έχουν στόχο να πείσουν τη Ρωσία να συνταχθεί με το νέο σχέδιο απόφασης που καταδικάζει τη βία στη Συρία.

Αξιωματούχοι από περισσότερες από 70 χώρες θα βρίσκονται μέχρι τη Δευτέρα στο Μόναχο για την 48η Διάσκεψη για την Ασφάλεια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Γερμανία Βερολίνο Βεστερβέλε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ