Συνάντηση της Λαγκάρντ με τον βασιλιά Αμπντάλα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συνάντηση της Λαγκάρντ με τον βασιλιά Αμπντάλα

Ο σαουδάραβας βασιλιάς Αμπντάλα μπιν Άμπντελ Αζίζ συνομίλησε με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ριάντ, για τη δράση του Ταμείου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SPA.

Σύμφωνα με το SPA ο βασιλιάς συνομίλησε με την Λαγκάρντ «για τη δράση του ΔΝΤ και τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία».

Ο σαουδάραβας υπουργός Οικονομικών Ιμπραχίμ αλ Άσαφ και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Φαχντ αλ Μουμπάρακ ήταν επίσης παρόντες στις συνομιλίες, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Το ΔΝΤ επιθυμεί η Σαουδική Αραβία να συνδράμει ώστε το Ταμείο να αυξήσει τους πόρους του, κάτι το οποίο η Λαγκάρντ θεωρεί απαραίτητο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

«Το ΔΝΤ βασίζεται στα σπουδαιότερα κράτη μέλη του» για την αύξηση των πόρων του, δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στη σαουδαραβική εφημερίδα Άσαρκ αλ Άουσατ, χωρίς όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα στη Σαουδική Αραβία.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ