«Αναζητώντας τον Αττίκ», στο θέατρο Μπάντμιντον - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

«Αναζητώντας τον Αττίκ», στο θέατρο Μπάντμιντον

Ενας 26μελής θίασος από ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές ...αναζητά τον Αττίκ και την εποχή του μεσοπολέμου, μέσα από μνήμες και αισθήσεις, μουσικές και κείμενα, σε μιαν αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα, συγκίνηση και γοητεία. Όλα αυτά θα συμβούν στη σκηνή του θεάτρου Μπάντμιντον, από τις 22 Φεβρουαρίου.

Δεν πρόκειται ούτε για αναβίωση της ιστορικής «Μάντρας» ούτε για νοσταλγική παράσταση. Με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, πολλή μουσική και ακόμα περισσότερα τραγούδια, σε νέες εκτελέσεις, η παραγωγή αυτή επιχειρεί να θυμίσει στους παλιούς και να γνωρίσει στους νεότερους μια καλλιτεχνική προσωπικότητα της Ελλάδας του '30.

Στο επίκεντρο μια χορταστική επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Αττίκ και άλλων κορυφαίων συνθετών της εποχής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μελωδίες και στίχους που συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες, ενώ επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς («Ζητάτε να σας πω» , «Είδα μάτια», «Αν βγουν αλήθεια», «Παπαρούνα», «Της μιας δραχμής τα γιασεμιά», «Τα καημένα τα νιάτα», «Μαραμένα τα γιούλια», «Αδικα πήγαν τα νιάτα μου» κ.ά.).

Από την Αίγυπτο και το Κάιρο στο Παρίσι και μετά στην Αθήνα - προ και κατά τη διάρκειας της Κατοχής -, η παράσταση θα ακολουθήσει τα βήματα του Κλέωνα Τριανταφύλλου, κατά κόσμον Αττίκ, σε μια προσπάθεια να καταγράψει την προσωπικότητα του μικρόσωμου δημιουργού που με το συναίσθημα και το ταλέντο του άφησε πλούσια κληρονομιά στο πεντάγραμμο.

Τη δραματουργική επεξεργασία, την επιλογή και την επιμέλεια των κειμένων έχει αναλάβει ο Λάμπρος Λιάβας, τη σκηνοθεσία η Σοφία Σπυράτου ενώ στον θίασο συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Ευαγγελία Μουμούρη, η Σία Κοσκινά, η Νίνα Λοτσάρη, Ζωζώ Σαπουντζάκη καθώς και ο Αγγελος Παπαδημητρίου. Τον Αττίκ θα υποδυθεί ο Ακης Σακελλαρίου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέατρο Αττίκ θέατρο Μπάντμιντον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ