Μέχρι το Μάρτιο τα σχέδια ανέλκυσης του Costa Concordia - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μέχρι το Μάρτιο τα σχέδια ανέλκυσης του Costa Concordia

H ιδιοκτήτρια εταιρία του ναυαγισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι πιθανόν να δώσει στη δημοσιότητα τα σχέδιά της για την ανέλκυση του ναυαγίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η Costa Cruises, θυγατρική της Carnival Corporation, αναφέρει σε ανακοίνωσή της όχι έχει καλέσει δέκα από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανέλκυσης πλοίων να καταθέσουν προσφορές για να αναλάβουν την επιχείρηση.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι η Costa Cruises ενδεχομένως θα επιλέξει εταιρία μέχρι τα τέλη Μαρτίου παρότι είναι πιθανές οι καθυστερήσεις λόγω της πολυπλοκότητας της επιχείρησης.

Το 290 μέτρων κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia ναυάγησε κοντά στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης, στις 13 Ιανουαρίου, μετά την πρόσκρουσή του σε βράχο. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 αγνοούνται.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η επιχείρηση ανέλκυσης του πλοίου θα διαρκέσει από επτά ως δέκα μήνες από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες, γεγονός που σημαίνει ότι το πλοίο θα παραμείνει εκεί μέχρι τουλάχιστον τα τέλη του χρόνου.

Ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος όπως υποστηρίζει, πλησίασε κοντά στο νησί Τζίλιο για να χαιρετήσει τους κατοίκους του νησιού, κατηγορείται για φόνους αξ αμελείας και για την εγκατάλειψη του πλοίου πριν ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης. Ο Σκετίνο έχει τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η Costa, η οποία κατηγορεί τον Σκετίνο για το ναυάγιο αντιμετωπίζει ατομικές και συλλογικές αγωγές από δικηγόρους που εκπροσωπούν επιβάτες και πλήρωμα.

Στο Τζίλιο, όπου παραμένει μισοβυθισμένο το πλοίο, λίγα μόλις μέτρα από την ακτή, σταμάτησαν οι επιχειρήσεις αναζήτησης των σορών επιβατών και τα σωστικά συνεργεία ετοιμάζονται για την άντληση περισσοτέρων των 2.300 τόνων καυσίμων από το ναυάγιο του Costa Concordia.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ