Πρόσβαση σε 100 θρησκευτικά μνημεία της χώρας, μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΤ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Πρόσβαση σε 100 θρησκευτικά μνημεία της χώρας, μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΤ

Σύντομα, θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο τα στοιχεία για την προσέλκυση τουριστών σε 100 θρησκευτικά μνημεία στη χώρα. Τα στοιχεία θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ και όπως διευκρινίζεται σε έγγραφο του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη, στόχος είναι ο τελικός αριθμός να ανέλθει σε 300 θρησκευτικά μνημεία. Οι ενδιαφερόμενοι, εκτός από την πληροφόρηση που θα έχουν για τα θρησκευτικά μνημεία ανά τη χώρα, θα μπορούν να κάνουν και απευθείας κρατήσεις σε ξενοδοχειακά καταλύματα.

Όπως σπεύδει να υπογραμμίσει ο υφυπουργός Πολιτισμού, η ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού είχε αποτελέσει αντικείμενο άτυπης γνωμοδοτικής επιτροπής, η οποία παρουσίασε την τελική της έκθεση στο τέλος του περασμένου χρόνου. Στην έκθεση περιλαμβάνονται οι προτάσεις περιηγήσεων σε μονές, ανάδειξης θρησκευτικών και πολιτιστικών στοιχείων αλλά και θρησκευτικών εκδηλώσεων και οργάνωσης ειδικών εκδηλώσεων, που αναφέρονται στον θρησκευτικό τουρισμό.

Ο Γίωργος Νικητιάδης τονίζει ότι, στο πλαίσιο των εργασιών της γνωμοδοτικής επιτροπής, έγινε για πρώτη φορά οργανωμένη καταγραφή προσκυνηματικών μνημείων, με περιγραφή και φωτογράφηση, με συμπληρωματικά στοιχεία για την προσβασιμότητα, τα διαθέσιμα καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή, τη λειτουργία εστιατορίων και άλλων καταστημάτων και των γενικών και ειδικών υποδομών στις περιοχές με θρησκευτικά μνημεία.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ενημέρωσε ότι στη λίστα με τα 100 Θρησκευτικά και Προσκυνηματικά Μνημεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, περιλαμβάνονται αρκετά μνημεία της Αχαΐας.

Στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ, η οποία ήδη αναβαθμίζεται σε μορφή και περιεχόμενο ώστε να συμπεριλάβει και θρησκευτικά τουριστικά μονοπάτια, υπάρχει ειδική ενότητα στην οποία αναφέρονται οι εκκλησίες και τα μοναστήρια και όλα τα θρησκευτικά μνημεία της χώρας. Στον ίδιο ιστότοπο, όπως τονίζει ο υφυπουργός, υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή το έντυπο που εκδίδει ο ΕΟΤ, με τίτλο «Θρησκευτικός Τουρισμός».

Το έγγραφο του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Μπεκίρη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι η Αχαΐα μπορεί να ωφεληθεί από τη σχέση της με τον Άγιο Ανδρέα αλλά και τον μεγάλο πλούτο θρησκευτικών θησαυρών, όπως οι Μονές Μεγάλου Σπηλαίου, Αγίας Λαύρας και άλλες ιστορικές μονές και ναούς.

(ΑΠΕ _ ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ