Γερμανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009 η δημοτικότητα της Άνκελα Μέρκελ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γερμανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009 η δημοτικότητα της Άνκελα Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνκελα Μέρκελ συγκεντρώνει το 64% των θετικών απόψεων των γερμανών πολιτών και η δημοτικότητά της βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της από την επανεκλογή της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα.

Στο τελευταίο πολιτικό βαρόμετρο του τηλεοπτικού δικτύου ARD, η γερμανίδα καγκελάριος τοποθετείται στη δεύτερη θέση ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με 65%.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Πεερ Στάινμπρουκ και Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ του SPD, δεν καταλαμβάνουν παρά την τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα, με 55%.

Το 69% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Αγγελα Μέρκελ είναι μία «καλή καγκελάριος», το 85% θεωρεί ότι εκπροσωπεί επάξια τη Γερμανία στον κόσμο και το 55% θεωρεί ότι συμπεριφέρεται «ως υπερκομματική πολιτική προσωπικότητα».

Εάν οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία διεξάγονταν σήμερα, η Χριστιανοδημοκρατiκή Ενωση (CDU) θα εξασφάλιζε το 36% των ψήφων (άνοδος κατά μία εκατοστιαία μονάδα) , ενώ ο εταίρος της στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών, εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσχερή θέση εξασφαλίζοντας το 3% των ψήφων (άνοδος κατά μία μονάδα από την προηγούμενη έρευνα της 19ης Ιανουαρίου).

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και οι Πράσινοι χάνουν από μία μονάδα και εξασφαλίζουν αντίστοιχα το 29% και το 15% της πρόθεσης ψήφου.

Το κόμμα της αριστεράς Die Linke εξασφαλίσει το 7% (+1%) και το κόμμα των Πειρατών το 6% της πρόθεσης ψήφου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ