Ρόμνεϊ: Δημοσκόπηση τον δείχνει να προηγείται στη Νεβάδα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρόμνεϊ: Δημοσκόπηση τον δείχνει να προηγείται στη Νεβάδα

Ο πολυεκατομμυριούχος Μιτ Ρόμνεϊ υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές προηγείται κατά πολύ στην πρόθεση ψήφου, δύο ημέρες πριν από την ψηφοφορία στη Νεβάδα.

Δημοσκόπηση του Las Vegas Review-Journal και του 8NewsNow, δίνει ποσοστό 45% στον Ρόμνεϊ, 25% στον Νιουτ Γκίνγκριτς, 11% στον πρώην γερουσιαστή Ρικ Σαντόρουμ και 9% στον τεξανό βουλευτή Ρον Πολ.

Χθες Πέμπτη, την υποστήριξή του στον Ρόμνεϊ ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ. «Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για μένα να στηρίζω τον Μιτ Ρόμνεϊ», τόνισε ο Τραμπ από το Λας Βέγκας.

Ο Ρόμνεϊ και ο βασικός αντίπαλός του Νιουτ Γκίνγκριτς έφτασαν την Τετάρτη στη Νεβάδα για την πρώτη προκριματική ψηφοφορία στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη του Ρόμνεϊ στη Φλόριντα.

Η νίκη του αυτή κηλιδώθηκε από τις δηλώσεις του ίδιου του Ρόμνεϊ για τους πιο φτωχούς αμερικανούς στο CNN. Ο Ρόμνεϊ τόνισε πως δεν δεν τον ενδιαφέρουν οι φτωχότεροι, αλλά η μεσαία τάξη. «Στη χώρα μας υπάρχουν δίχτυα ασφαλείας (για τους φτωχούς) και αν αυτά τρυπήσουν θα τα επιδιορθώσω», είπε χαρακτηριστικά ο Ρόμνεϊ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Όπως και η Φλόριντα, έτσι και η Νεβάδα πλήττεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση, με την ανεργία να καλπάζει και την αγορά ακινήτων να καταρρέει.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ