Οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν «τέχνασμα» τις προτάσεις Ομπάμα για τα στεγαστικά δάνεια - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν «τέχνασμα» τις προτάσεις Ομπάμα για τα στεγαστικά δάνεια

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε σήμερα από το Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλι πέντε ως δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηριχθεί η αναχρηματοδότηση των στεγαστικών δανείων, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δέσμης προτάσεων με άξονα έχουν την επανεκκίνηση στην αγορά των ακινήτων.

Ο Ομπάμα παρουσίασε το γενικό περίγραμμα των προτάσεών του στην ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης, την 24η Ιανουαρίου.

Σε αυτές περιλαμβάνεται ένας φόρος επί των τραπεζικών συναλλαγών ώστε το σχέδιό του να έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Οι Ρεπουμπλικάνοι απέρριψαν την πρόταση για την επιβολή φόρου αμέσως αλλά και συνολικά τις προτάσεις Ομπάμα, τις οποίες χαρακτήρισαν «προεκλογικό τέχνασμα».

Σήμερα ο Λευκός Οίκος δημοσιοποίησε περισσότερα στοιχεία.

"Η κυβέρνηση δεν μπορεί μόνη της να ρυθμίσει την αγορά ακινήτων. Φρονεί όμως ότι δεν μπορεί οι άνθρωποι να περιμένουν απλά τα πράγματα να 'πιάσουν πάτο' (όσον αφορά τα ακίνητα), ώστε να λυτρωθούν" ανέφερε η γραπτή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σχεδόν 11 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν λάβει ενυπόθηκα δάνεια από τις Fannie Mae και Freddie Mac για την αγορά κατοικίας. Καθώς δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν κανονικά τα δάνειά τους, πολλοί μπορεί να χάσουν τα σπίτια τους φέτος στις ΗΠΑ, εκλογική χρονιά για τη χώρα, καθώς οι κατασχέσεις έχουν ξαναρχίσει.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος Μιτ Ρόμνεϊ έχει δηλώσει πως θεωρεί ότι είναι «θεμιτές» οι «κατασχέσεις ακινήτων για δάνεια που δεν εξυπηρετούνται». Ο πρόεδρος Ομπάμα θα μπορούσε, επομένως, να επωφεληθεί πολιτικά αντικρούοντάς τον.

Η εκστρατεία για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών συνεχίζεται στη Νεβάδα, όπου οι κατασχέσεις σημειώνουν αρνητικό ρεκόρ πενταετίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ