Πεταλωτής: Το πρόβλημα δεν θα λυθεί ούτε με νέες φυλακές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Πεταλωτής: Το πρόβλημα δεν θα λυθεί ούτε με νέες φυλακές

«Εχουμε ένα ποινικό σύστημα, μια ποινική νομοθεσία που προβλέπει ένα σκληρότατο πλαίσιο ποινών, τέτοιο που δεν υπάρχει άλλο στην Ευρώπη. Έχουμε εκατοντάδες ισοβίτες, όταν στην Ευρώπη έχουν μερικές δεκάδες», υποστήριξε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ. Αναφερόμενος στη διαμάχη για τις ρυθμίσεις αποφυλακίσεων, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι ακόμη και αν κατασκευαστούν νέα σωφρονιστικά καταστήματα δεν θα επιλυθούν τα προβλήματα κορεσμού.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά τις ανακοινώσεις Λοβέρδου-Βενιζέλου τόνισε: «Δεν ξέρω αν μπορούν να επιταχυνθούν οι εξελίξεις. Οι εξελίξεις είναι δρομολογημένες. Αυτό που προέχει για όλους είναι το να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα, ως χώρα. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δείχνουν μια πολύ μεγάλη ωριμότητα, όποιες αντιρρήσεις κι αμφισβητήσεις κι αν έχει κανείς πάνω σ' αυτό, ότι βάζουμε σε πολύ δεύτερη μοίρα ποιά θα είναι η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ από την επόμενη μέρα της χώρας. Και νομίζω τέτοιου είδους αποφάσεις, όπως η χθεσινή, δίνουν ελπίδα κι αισιοδοξία». Υπενθύμισε δε πως «ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ