«Αμάν Αμήν» και Σταύρος Ξαρχάκος στο Θέατρο Ακροπόλ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

«Αμάν Αμήν» και Σταύρος Ξαρχάκος στο Θέατρο Ακροπόλ

Τη μουσική παράσταση «Αμάν Αμήν» του γνωστού συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου παρουσιάζουν σε συμπαραγωγή, τo Θέατρο Ακροπόλ και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για 20 παραστάσεις στο ανακαινισμένο θέατρο Ακροπόλ.

Η παράσταση βασίζεται στο ρεμπέτικο τραγούδι και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ίδιος ο δημιουργός, ενώ η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα θέαμα-ακρόαμα με συνθέσεις παλιές και νεότερες, ένα λαϊκό πάλκο, με τραγούδια του χάρου, του τεκέ και της Ανατολής.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Ξαρχάκο, «τα ρεμπέτικα τραγούδια είναι τραγούδια του οράματος για μια καλύτερη ζωή, είναι τα τραγούδια της διάψευσης των ονείρων, είναι τα ρεμπέτικα της αιώνιας νοσταλγίας της ομορφιάς, τα ρεμπέτικα της ιερότητας του πόθου, τα ρεμπέτικα της περιφρόνησης του τρόμου, τα ρεμπέτικα τραγούδια της πρόκλησης της μοίρας και της ατάραχης αντιμαχίας με το θάνατο».

Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει φιλοτεχνήσει η Ερση Δρίνη, ενώ ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος δημιούργησε τις ζωγραφιές αυτής της νέας παραγωγής.

(ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ