Από την επόμενη χρονιά η σύνδεση της Σάμου με τα Δωδεκάνησα με καταμαράν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Από την επόμενη χρονιά η σύνδεση της Σάμου με τα Δωδεκάνησα με καταμαράν

Το καταμαράν που θα συνδέει την Σάμο με τα Δωδεκάνησα θα μπορέσει να δρομολογηθεί από την επόμενη σεζόν, υπογραμμίσθηκε στην σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη, με τους δημάρχους Σάμου και Δωδεκανήσων και του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, παρουσία του υφυπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού Γιώργου Νικιτιάδη.

Μετά από σχετικό αίτημα της εταιρείας ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ SEAWAYS να βάλει καταμαράν που θα ξεκινάει από την Κω και μέσω Πάτμου θα φτάνει στην Ικαρία, στους Φούρνους και στη Σάμο, προγραμματίστηκε συνάντηση στο γραφείο του υφυπουργού Ναυτιλίας προκειμένου το υπουργείο να μπορέσει να επιδοτήσει την γραμμή.

Ωστόσο επειδή ο προγραμματισμός έπρεπε να έχει ήδη γίνει, η σύνδεση με την καταμαράν για το φετινό καλοκαίρι δεν είναι εφικτή, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. Η γραμμή όμως θα εξυπηρετηθεί με ιπτάμενο δελφίνι από τις 15 Μαΐου αφού έχει ήδη υποβληθεί το αίτημα από πέρυσι ενώ όσον αφορά το θέμα του καταμαράν οι δήμαρχοι Σάμου και Δωδεκανήσων θα υποβάλλουν από κοινού αίτημα για την δρομολόγησή του.

Για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σάμου με τον Πειραιά ο υφυπουργός Ναυτιλίας ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι στις 9 Φεβρουαρίου θα γίνει ημερίδα στην Μυτιλήνη όπου θα συζητηθούν τα δρομολόγια κορμού, όπως αυτό που αφορά την Σάμο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ