Γαλλία: Χαλαρότερο στόχο για μείωση του ελληνικού χρέους αφήνει να διαφανεί το Παρίσι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Γαλλία: Χαλαρότερο στόχο για μείωση του ελληνικού χρέους αφήνει να διαφανεί το Παρίσι

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν άφησε σήμερα να εννοηθεί πως η συμφωνία που προβλέπεται να συναφθεί «έως τα τέλη της εβδομάδας» ανάμεσα στην Ελλάδα και τις τράπεζες ενδέχεται να περιλαμβάνει και έναν στόχο μείωσης του ελληνικού χρέους αρκετά χαλαρότερο σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις.

«Βρισκόμαστε κοντά στον στόχο. Πιστεύουμε πως λογικά θα επιτύχουμε μία συμφωνία έως τα τέλη της εβδομάδας», τόνισε ο υπουργός ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Κατά τον ίδιον, «η συμφωνία αυτή φέρει τα ίδια στοιχεία αναφοράς όπως στο ξεκίνημα: μία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε εθελοντική βάση, και τον στόχο για μείωση του ελληνικού χρέους στο 120 έως το 125% του ΑΕΠ έως το 2020».

Ωστόσο, η συμφωνία που υπέγραψαν οι ευρωπαίοι ηγέτες την 27η Οκτωβρίου με τις πιστώτριες της Ελλάδας τράπεζες έθετε στόχο την ελάττωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ. Με βάση την αρχική αυτή συμφωνία, οι τράπεζες υποχρεούνταν να περικόψουν κατά το ήμισυ το ελληνικό χρέος που κατείχαν, δηλ. περίπου 100 δισ. ευρώ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρίσι ελληνικό χρέος μείωση Μπαρουάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ