Αγωγή κατά του Γκίνγκριτς για τη χρήση του τραγουδιού από το «Rocky III» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αγωγή κατά του Γκίνγκριτς για τη χρήση του τραγουδιού από το «Rocky III»

Αγωγή για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κατά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα στις προεδρικές εκλογές Νιουτ Γκίνγκριτς κατέθεσε χθες Δευτέρα η δισκογραφική εταιρία Rude Music σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ιλινόι γιατί ο πολιτικός χρησιμοποίησε το τραγούδι «Eye of the Tiger» (που ακούγεται στο"Rocky III") στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.

Ιδιοκτήτης της Rude Music είναι ο Φρανκ Σάλιβαν, ο οποίος είναι ένας από τους δημιουργούς του βραβευμένου με Γκράμι τραγουδιού.

Εκτός από τον Γκίνγκριτς, στην αγωγή αναφέρονται ως εναγόμενοι οι διοργανωτές της προεκλογικής του εκστρατείας, Newt 2012 Inc, και η Αμερικανική Συντηρητική Ένωση, μια ομάδα πίεσης.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι η παραβίαση που καταγγέλλεται είναι σκόπιμη καθώς ο Γκίνγκριτς είναι «έμπειρος και γνώστης» του τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η Rude Music ζητεί από το δικαστήριο να σταματήσει τη χρήση του τραγουδιού από τους εναγόμενους χωρίς την άδειά της και να της επιδικάσει αποζημίωση.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ