Ιαπωνία: Πέρασε με επιτυχία τα πυρηνικά τεστ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιαπωνία: Πέρασε με επιτυχία τα πυρηνικά τεστ

Δεκαμελής ομάδα εμπειρογνωμόνων της ΙΑΕΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αποτελέσματα των πυρηνικών τεστ αντοχής της Ιαπωνίας είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας που έχει ορίσει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας, ωστόσο ζήτησε να καταβληθούν επιπλέον προσπάθειες για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου μετά την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα.

Οι εμπειρογνώμονες της ΙΑΕΑ, οι οποίοι βρίσκονται στην Ιαπωνία εδώ και πολλές ημέρες, παρουσίασε σήμερα τα συμπεράσματά της στην ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφαλείας για τα τεστ αντοχής που αποφάσισε η προηγούμενη ιαπωνική κυβέρνηση πριν τεθούν εκ νέου σε λειτουργία οι αντιδραστήρες, η λειτουργία των οποίων σταμάτησε για να γίνουν εργασίες συντήρησης.

Τα τεστ αντοχής έγιναν στους αντιδραστήρες 3 και 4 του πυρηνικού σταθμού Οϊ στην επαρχία Φουκούι της κεντρικής Ιαπωνίας. Τον πυρηνικό σταθμό διαχειρίζεται η εταιρεία Kansai Electric Power Co.

Τα τεστ αυτά πραγματοποιούνται για να διαπιστωθεί η αντοχή των αντιδραστήρων σε φυσικές καταστροφές, όπως οι σεισμοί ή τα τσουνάμι.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ