Στην Πρίστινα σήμερα ο διαμεσολαβητής της ΕΕ Ρόμπερτ Κούπερ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στην Πρίστινα σήμερα ο διαμεσολαβητής της ΕΕ Ρόμπερτ Κούπερ

Στην Πρίστινα αναμένεται, σήμερα, ο διαμεσολαβητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στο διάλογο Σερβίας-Κοσόβου Ρόμπερτ Κούπερ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ» η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος της ύπατης εκπροσώπου εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας της Ένωσης Κάθριν Άστον.

Σύμφωνα με την Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, ο Ρόμπερτ Κούπερ προσπαθεί να προετοιμάσει τον επόμενο γύρο των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό.

Ο Ευρωπαίος διαμεσολαβητής επρόκειτο να επισκεφθεί την Πρίστινα την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι, αλλά το ταξίδι του είχε αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας.

Την Παρασκευή, ο Ρόμπερτ Κούπερ είχε βιντεο-διάσκεψη με τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας της Πρίστινας από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κάθριν Άστον, δεν έχει καθοριστεί ακόμη ημερομηνία για τον επόμενο γύρο των συνομιλιών Βελιγραδίου- Πρίστινας.

Η συνέχιση του διαλόγου και ο καθορισμός της εκπροσώπησης της Πρίστινας σε συναντήσεις περιφερειακού επιπέδου βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των όρων για την απόδοση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στη Σερβία τον προσεχή Μάρτιο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ